blank
Get Adobe Flash player

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΠΛΑΚΑΚΙΑ Α΄ΔΙΑΛ.ΑΠΟ 7.50/τ.μ.

Κόλλα πλακιδίων ROMICOL ΑΚΡΥΛΙΚΗ 8,40/25κιλο

ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΩΝ WATERPIK 21,60/4αδα

ΛΕΚΑΝΗ Υ.Π. ΑΠΟ 33,00

ΚΑΛΥΜΑ ΛΑΜΑΠΛΑΣΤ 7,50

ΚΑΖΑΝΑΚΙ SPEAK ΝΕΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ 13,50

ΚΑΛΥΜΑ ΛΕΚΑΝ. TOP EM801 70

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

Αρχική Νέα - Συμβουλές

Νέα - Συμβουλές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΕΡΟΣ ΣΕ ΚΑΖΑΝΑΚΙ (Κλικ για να παρακολουθεισετε το video και επιστρεψτε πισω στην σελίδα μας)

Χρήσιμες συμβουλές για ένα όμορφο μπάνιο και μία λειτουργική κουζίνα.

Είδη υγιεινής

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην δημιουργία ενός καλαίσθητου και λειτουργικού μπάνιου, αποτελούν τα είδη υγιεινής.

Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία που προσφέρονται στην ελληνική αγορά, σε διάφορα στυλ και μεγέθη. Όσον αφορά τον νιπτήρα, θα πρέπει αρχικά να αποφασίσετε εάν θα τον τοποθε τήσετε σε συνδυασμό με κάποιο έπιπλο μπάνιου ή μεμονωμένο με κολώνα.

Η λεκάνη μπορεί να είναι κατωστόμια, πισωστόμια ή κρεμαστή. Διατίθεται με καζανάκι είτε επικαθήμενο (χαμηλής πιέσεως) είτε τοποθετημένο ψηλά (αγγλικού τύπου, υψηλής πίεσης), είτε εντοιχιζόμενο.

Αναλόγως με το μέγεθος και την διαρρύθμιση του μπάνιου, μπορείτε να επίσης να συμπεριλάβετε σε αυτό κάποιο χειρονιπτηράκι και μπιντέ.

Η άριστης ποιότητας πορσελάνη είναι εκείνη που θα προσδώσει λάμψη στα είδη υγιεινής αναδεικνύοντας το μπάνιο σας. Πέρα λοιπόν από τα εμφανή ελαττώματα (διαρροές, ρωγμές κτλ.) ιδιαίτερα προσεκτικά πρέπει να ελέγξετε την πορσελάνη των ειδών υγιεινής για σκασίματα, πόρους (μπιμπίκια) παραμορφώσεις και άλλες ατέλειες.

Καμπίνες - Καμπίνες υδρομασάζ

Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζουν στο μπάνιο οι καμπίνες ντους.

Διακρίνονται σε παραλληλόγραμμες και γωνιακές και διατίθενται σε διάφορες διαστάσεις, ανάλογα με το χώρο που μπορείτε να διαθέσετε στο μπάνιο σας.

Θα τις βρείτε σε διάφορα σχέδια κρυστάλλινων ή ακρυλικών φύλλων. Τα κρυστάλλινα φύλλα πρέπει να είναι securit (σε περίπτωση θραύσης θρυμματίζονται σε μικρά τεμάχια προς αποφυγή τραυματισμών).

Η πόρτα εισόδου της καμπίνας μπορεί να είναι είτε ανοιγόμενη (pivot) είτε συρόμενη, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Οι ανοιγόμενες πόρτες πρέπει να διαθέτουν ειδικό κανάλι απορροής που συλλέγει τις σταγόνες νερού και τις οδηγεί στη ντουζιέρα, όχι στο δάπεδο.

Οι συρόμενες πόρτες (pivot) πρέπει να είναι εξοπλισμένες με αθέατα ρουλεμάν ακριβείας, που σε συνδυασμό με τα επενδυμένα μαγνητικά προφίλ τις επιτρέπουν να γλιστρούν πραγματικά αθόρυβα.

Αξεσουάρ Μπάνιου

Η επιλογή των αξεσουάρ αποτελεί την τελευταία "πινελιά" στο μπάνιο, επισφραγίζοντας το προσωπικό σας γούστο.

Πρέπει να "δένουν" αρμονικά με τα είδη υγιεινής, τις μπαταρίες και το έπιπλο μπάνιου, να είναι λειτουργικά, εξυπηρετώντας σας με τον καλύτερο τρόπο στο μπάνιο, αλλά και ιδιαίτερης αντοχής στην υγρασία. Γι' αυτό, μην ξεχνάτε ότι για να τα χαίρεστε για πολλά χρόνια, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μασίφ ορείχαλκο ώστε να έχουν απεριόριστη αντοχή στην οξείδωση.

Διαπιστώστε εάν τοποθετούνται εύκολα και κυρίως εάν μένουν σταθερά στην θέση τους. Δεν θα θέλατε να καταλήξετε με αξεσουάρ μπάνιου που με την πρώτη χρήση χάνουν την σταθερότητά τους. Τα αξεσουάρ μπάνιου διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και φινιρισμάτων (χρώμιο, σατινέ, χρυσό και ξύλο)

Νεροχύτες

Η ελληνική αγορά σας προσφέρει μία μεγάλη γκάμα νεροχυτών σε διάφορες φόρμες και στυλ, από τους ο ποίους μπορείτε να διαλέξετε εκείνον που ταιριάζει στο χώρο και το γούστο σας.

Τα υλικά κατασκευής που επικρατούν, είναι το Granite και ο ανοξείδωτος χάλυβας. Οι νεροχύτες από γρανίτη αποτελούν την πιο συχνή επιλογή και όχι άδικα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο κράμα του γρανίτη από το οποίο είναι κατασκευασμένος ο νεροχύτης που επιλέγετε. Η πρόσμιξη ακρυλικών ρητινών στο γρανίτη, δημιουργεί ένα υλικό μοναδικής σκληρότητας και αντοχής στις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας, που δεν λεκιάζει από άλατα οξέα και χρωστικές ουσίες, δεν φθείρεται και δεν χαράζει, ενώ χάρη στην ομοιογενή του επιφάνεια καθαρίζεται πανεύκολα.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλοί νεροχύτες με εμφάνιση γρανίτη, που όμως δεν διαθέτουν κανένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αυθεντικού CARRON. Συχνά είναι πολύ δύσκολο να διακρίνετε έναν αυθεντικό γρανιτένιο νεροχύτη από μία απομίμηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο εύκολος και σίγουρος τρόπος να τους ξεχωρίσετε είναι το "τεστ του κέρματος". Χαράζοντας με δύναμη ένα κέρμα επάνω στον γρανιτένιο νεροχύτη, η επιφάνεια παραμένει τελείως άθικτη. Πιθανώς να εμφανιστεί μόνο μία "μολυβιά " που αφαιρείται με ελαφρό τρίψιμο της περιοχής. Αντίθετα, η απομίμηση γρανίτη αποκτά μία γρατσουνιά για πάντα. Επειδή λοιπόν τον νεροχύτη μας θέλουμε να τον χρησιμοποιούμε άφοβα, επιλέξτε έναν αυθεντικό γρανιτένιο νεροχύτη.

Οι γρανιτένιοι νεροχύτες πρέπει να συνοδεύονται από 25 χρόνια εγγύηση , ενώ έχετε δυνατότητα επιλογής από μία πλήρη σειρά αξεσουάρ νεροχυτών (δίσκος, ξύλο κοπής, μπωλ, φίλτρο, καλάθι). Εάν επιλέξετε ανοξείδωτο νεροχύτη προσέξτε αυτός να είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα 18/10, ώστε να αποφύ γετε στο μέλλον επικίνδυνες σκουριές ή αντιαισθητικές αλλοιώσεις από την χρήση. Οι ανοξείδωτοι νεροχύτες διατίθενται με λεία ή σαγρέ επιφάνεια, προαιρετικά συνοδεύονται από αξεσουάρ (ξύλα κοπής, καλάθι), ενώ πρέπει να διαθέτουν και εγγύηση.

Οι επώνυμοι ανοξείδωτοι νεροχύτες κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι , το κράμα του οποίου η ελάχιστη περιεκτικότητα σε χρώμιο είναι 11% κ.β. Το χρώμιο είναι το συστατικό το οποίο στην αντίδραση με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο, δημιουργεί μία μεμβράνη προστασίας.Έτσι, αυξάνεται σημαντικά η αντοχή του ανοξείδωτου στην διάβρωση και την οξείδωση.

Υπάρχουν όμως προϋποθέσεις που μπορούν να προκαλέσουν το φαινόμενο της οξείδωσης, όπως η ποιότητα του νερού (μεταφορά μορίων σιδήρου από παλιές σωληνώσεις) ,είτε χλωριούχα προϊόντα καθαρισμού. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω υλικά, μπορούμε εύκολα να προλάβουμε και να εξαλείψουμε το φαινόμενο της   οξείδωσης.

     • Κιμωλία
     • Ειδικό Ύφασμα για Ανοξείδωτες Επιφάνειες
     • Απiονισμένο Νερό

α. Εφαρμόζουμε μικρή ποσότητα κιμωλίας στην περιοχή της οξείδωσης .

β. Με το ειδικό ύφασμα βρεγμένο με απιονισμένο νερό, τρίβουμε ελαφρά.

πριν  κατα το τριψιμο Μετά

 

Μπαταρίες κουζίνας

Αχώριστο ζευγάρι με τον νεροχύτη, η μπαταρία κουζίνας αγοράζεται συνήθως μαζί με αυτόν ώστε να έχουν την ίδια απόχρωση.

Ο πρώτος μεγάλος διαχωρισμός στις μπαταρίες κουζίνας είναι σε επικαθήμενες μπαταρίες και επίτοιχες μπαταρίες, ανάλογα με την τοποθέτησή τους.

Οι επικαθήμενες μπαταρίες διακρίνονται σε μπαταρίες με μακρύ, περιστρεφόμενο ρουξούνι ή με συρόμενο τηλέφωνο. Στην δεύτερη περίπτωση, προσέξτε το σπιράλ του τηλεφώνου να είναι άθραυστο, ώστε να αντέξει την καθημερινή καταπόνηση στην κουζίνα.

Ένα άλλο είδος μπαταρίας πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου υπάρχει παράθυρο επάνω από τον νεροχύτη, είναι εκείνη με ανακλινόμενο ρουξούνι. Οι μπαταρίες κουζίνας διατίθενται σε όλα τα χρώματα γρανίτη για να ταιριάζουν με τους αντίστοιχους νεροχύτες, καθώς επίσης και σε χρώμιο, σατινέ και bronze φινίρισμα.

Προσοχή η επιφάνεια της μπαταρίας να είναι λεία και ομοιογενής, χωρίς σημάδια ή σκασίματα που θα οδηγήσουν σε διάβρωση του υλικού. Όποια μπαταρία και να διαλέξετε όμως, πρέπει να διαθέτει οπωσδήποτε μηχανισμό κεραμικών δίσκων και εγγύηση τουλάχιστον 5 ετών.

12doseis

Επισκέπτες

Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους